- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"א 5289-06
|
ת"א בית משפט השלום רמלה |
5289-06
31.12.2012 |
|
בפני : דוד שוהם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: פלוני עו"ד זהרה שטיינברג חטין |
: המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ עו"ד ליפא ליאור |
| פסק-דין | |
בפני תביעה בגין נזקי גוף שנגרמו לתובע כתוצאה משתי תאונות דרכים בהם היה מעורב.
האחת ביום 2.9.03 (להלן: "התאונה הראשונה") והשניה ביום 13.5.07.
מאחר שאין מחלוקת לגבי הכיסוי הביטוחי והחבות, יעסוק פסק הדין בגובה הנזק.
גרסת התובע
לאחר התאונה הראשונה הגיע התובע לבית חולים שם אבחנו אצלו חבלות בכתף, באמה ובכף יד ימין עם פצעי שפשוף רבים. כמו כן נמצאה חבלה בירך והרופאים המליצו לו על המשך מנוחה וביצוע טיפולי פיזיותרפיה.
התובע נעדר לסירוגין מעבודתו, בין היתר לצורך קבלת טיפולים רפואיים לרבות טיפולי פיזיותרפיה וביצוע בדיקות.
התובע נזקק לעזרה בביצוע הפעולות השגרתיות, רחצה ולבוש.
ממקום התאונה השניה (להלן: "התאונה") פונה התובע באמצעות אמבולנס לבית החולים אסף הרופא שם נמצא כי הוא סובל משבר ביד שמאל, חבלה עם כאבים בבטן ובמותן ימין, חבלה בכתף ימין ופצע גדול בשוק ימין, חבלה בגב עם כאבים והגבלה בתנועות וחבלה בשתי הברכיים.
התובע אושפז בבית החולים וידו קובעה בגבס.
ביום 15.5.07 שוחרר לביתו והומלץ על מנוחה למשך חודש ימים.
לאחר התאונה השניה המשיך לסבול מכאבים והגבלות בתנועות ביד שמאל, ברך שמאל, קרסול שמאל וכתף ימין. בבדיקות שנערכו הודגמו קרעים ברצועות בברך שמאל.
כתוצאה מהתאונה סובל התובע מכאבים והגבלה בתנועות בכתף וביד ימין, כאבים והגבלה בתנועות ביד שמאל, הפרעות תחושתיות בכפות הידיים, כאבים והגבלה בתנועות הגב התחתון וכאבים והגבלה בתנועות רגליים בעיקר בברך שמאל, כולל אי יציבות של הברך.
התובע יליד 21.6.1958.
התובע בוגר 12 שנות לימוד. החל משנת 2002 עובד התובע כאיש אחזקה וטכנאי ציוד דנטלי עצמאי של מרפאות שיניים.
המדובר בעבודה פיזית קשה שמצריכה גם עבודה עדינה בידיים בכלים ומכשירים דנטליים וגם הרמה והתקנה של מכשירי צילום רנטגן, סטרליזטורים, משאבות ואקום, כיסאות של רופאי שיניים וכדו'. העבודה מחייבת עמידה ממושכת, הליכה, נסיעות מרובות, אחיזה והרמה של משאות כבדים תוך שימוש רב בכריעה על הברכיים. המדובר בפעולות שהתובע מתקשה לעשות אותם בעקבות התאונה.
בעקבות התאונה אושרה לתובע תקופת אי כושר למשך כ- 4 חודשים. רופא תעסוקתי קבע כי אינו כשיר לעבודה שכוללת הרמת משאות כבדים למשך 3 חודשים נוספים.
מאחר שהתובע עובד כעצמאי והעבודה מהווה מקור פרנסה יחידי עבורו, נאלץ לשוב לעבודה לאחר 4 חודשי היעדרות תוך שהוא סובל כאבים קשים.
העובדה שלא היה פנוי במשך תקופה של מספר חודשים לקבל עבודות נכנסות, ולא יכול היה לתת שירות רציף ומלא ללקוחותיו הקבועים, גרמה לפגיעה במוניטין שלו בקרב לקוחות איתם נהג לעבוד ומנעה כניסה של לקוחות חדשים.
כיום, הוא מקבל הרבה פחות עבודה, שכן רופאי שיניים הפסיקו לעבוד איתו לאחר מספר חודשי היעדרות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
